Meditatietraining

Wat is meditatie en wat is het niet? Hoe kan meditatie je helpen je weg te vinden in je werk, in je relaties, in je leven?  Er wordt veel over meditatie gesproken en geschreven. Zo langzamerhand krijgt het voor  veel mensen een plek in het leven van alle dag.  Ook in het zakelijke leven wordt meditatie steeds vaker ingezet met positieve resultaten.  Ben je nieuwsgierig naar wat meditatie voor jou kan betekenen?  Wil je op een eenvoudige manier inzicht in hoe meditatie werkt en hoe je dat op een toegankelijke manier kunt leren?  

Er is een groot aanbod in verschillende meditatie vormen.  Vele aanbieders zoals yoga scholen, mindfulness trainers en retraite centra hebben evenzovele filosofieën en werkwijzen.  In onze training helpen we je te ontdekken welke meditatievorm het beste bij jou past. En we nodigen je uit tot verdieping. Vaak wordt meditatie verward met enkel ontspanning en innerlijke rust.  Zeker erg belangrijk maar meditatie gaat verder.  Het brengt je bij de bron van je kracht en inspiratie. Het brengt je dichter bij wat voor jou belangrijk is in jouw leven en geeft je de mogelijkheid om van daaruit jouw koers te bepalen. 

De meditatietraining van de Terp is een introductie in meditatie en bestaat uit drie modules. In module 1 geven we inzicht in de werking van meditatie mede ook gebaseerd op recent wetenschappelijk onderzoek. Middels eenvoudige oefeningen kun je direct ervaren wat het doet. Module 2 is gericht op het praktiseren en helpen we je middels begeleide meditaties je intellect, “de mind” tot rust te brengen.  In module 3 gaan we een stapje verder in verdieping, we geven inzicht in de belangrijkste meditatie filosofieën.  Dit helpt je bij het bepalen van jouw juiste route op basis van wat je wilt en wat bij je past. Na deze introductietraining bestaat de mogelijkheid om deel te nemen aan de verdiepende meditatie op de Terp of je aan te sluiten bij één van de meditatie tradities. 

De meditatietraining is bedoeld voor mensen met drukke en verantwoordelijke banen die geïnteresseerd zijn in meditatie maar zich niet direct willen verbinden aan een school of  een bepaalde traditie. Tussen de modules en na afloop bestaat de mogelijkheid van individuele begeleiding door één van de docenten. 

Voor deelname aan deze training vindt een gesprek plaats.

  • Start: vrijdagmiddag  15 januari -onder voorbehoud van de Corona maatregelen-
  • Modules:  15 januari (onder voorbehoud), 22 januari (reserve datum), 12 februari, 12 maart, 9 april (reserve datum)
  • Tijd: 13:30 – 17:00 uur
  • Docenten: Henk ten Horn en Marilyn Verkleij
  • Locatie: Terp van Hellouw, Waalbandijk 57, 4174 GP Hellouw
  • Investering:  Speciale éénmalige introductieprijs € 135,00 ex.btw

Overige informatie

De training bestaat uit drie modules. De data zijn:  15 januari 2021 (onder voorbehoud), 22 januari -reserve datum-,12 februari, 12 maart, 9 april -reserve datum. 

Voor meer informatie over deze training kun je contact opnemen met één van de docenten.

Meer informatie?

Terp van Hellouw | Waalbandijk 57, 4174 GP Hellouw