Meditatietraining voor managers en professionals

Meditatietraining voor managers en professionals

Meditatie kan je helpen je weg te vinden in je werk, in je relaties, in je leven.  De uitdagingen van vandaag de dag zijn te groot om met het verstand op te lossen. Meer complexiteit en onrust om ons heen betekent ook meer onrust in ons hoofd. Het is nodig om ons bewustzijn mee te laten groeien met een nieuwe tijd waarin intuïtie, werken vanuit hart en bezieling nodig zijn om je weg te vinden.

Door mediteren groeit je bewustzijn
Managers die mediteren nemen betere beslissingen, zijn meer effectief, hebben minder -of helemaal geen- stress, zijn in balans, zijn gelukkiger. Meditatie brengt je bij de bron van je kracht en inspiratie. Het brengt je dichter bij wat voor jou belangrijk is in jouw leven en geeft je de mogelijkheid om van daaruit jouw koers te bepalen. 

De noodzaak bij topmanagers wordt gevoeld om meer naar binnen te gaan, meer te reflecteren en meer te vertrouwen op intuïtie en het innerlijk kompas (Onderzoek Egon Zehnder onder 1000 CEO’s).


Meditatie kan helpen ons bewustzijn te laten groeien. Kort gezegd bestaat het uit drie stappen:

  1. Zorg voor rust in je hoofd, word kalm en rustig. Ontspan!
  2. Maak contact met een diepere laag van bewustzijn. Ga bij jezelf te rade wat jouw eigen waarheid is. Vertrouw op je intuïtie en verbind jezelf met je hart en ziel.
  3. Kies je koers op basis van wat je bron je vertelt. Zo wordt je richtinggevoel niet alleen meer bepaald door de omgeving maar vooral door jouw eigen innerlijk weten.

De meditatietraining van de Terp is een introductie in meditatie en bestaat uit vier modules. In module 1 geven we inzicht in de werking van meditatie mede ook gebaseerd op recent wetenschappelijk onderzoek. Met eenvoudige oefeningen kun je direct ervaren wat het doet. Module 2 is gericht op het praktiseren en helpen we je met begeleide meditaties je intellect, “de mind” tot rust te brengen.  In module 3 gaan we een stapje verder in verdieping, we leren je contact te maken met je intuïtie en innerlijk weten dat je helpt bij scherp en helder waarnemen, het nemen van beslissingen, en het bepalen van de richting die je op wilt gaan. In de vierde module gaan we in op de verschillende meditatie tradities en verkennen we welke meditatievorm het beste bij jou past. Na deze introductietraining bestaat de mogelijkheid om deel te nemen aan de verdiepende meditatie of je aan te sluiten bij één van de meditatie tradities. 

Ben je nieuwsgierig naar wat meditatie voor jou kan betekenen?  Wil je op een eenvoudige manier inzicht in hoe meditatie werkt en hoe je dat op een toegankelijke manier kunt leren? Geef je hieronder op voor meer informatie en om deel te nemen.

Voor deelname aan deze training vindt een individuele afstemming plaats.

Start en kennismaking: 15 september 2023

Modules: 1e 6 oktober, 2e 3 november, 3e 24 november, 4e 15 december

Tijd: 13:30 – 17:00 uur

Docenten: Yvonne Teubner, Jacques de Vilder, Henk ten Horn,

Locatie: Terp van Hellouw, Waalbandijk 57, 4174 GP Hellouw

Kosten: Corporate: € 1250, ex btw; Zelfstandig: € 675, = ex btw

Inschrijven

Terp van Hellouw | Waalbandijk 57, 4174 GP Hellouw