Yoga

Yoga - het pad naar zelfrealisatie

Yoga betekent ‘verbinding’.  Het pad van yoga brengt ons tot bevrijding en eenwording met ons ware Zelf. Een diepe, onverstoorbare, innerlijke harmonie. 

De kracht van aandacht, intentie en beoefening leert ons de geest, het gevoel en het lichaam te beheersen, naar zelfontplooiing en innerlijke vrijheid in vereniging met  onze essentie.

Onze yoga is gebaseerd op de klassieke yoga filosofie van Patañjali, de Rāja Yoga. Deze filosofie bestaat al duizenden jaren door mondelinge overleving van leraar op leerling. Ruim 2000 jaar geleden is zij door de yogi Patañjali op schrift gesteld. Rāja staat voor koninklijk , de weg van de hogere yoga, waaruit alle andere yoga vormen zijn voortgekomen. 

De yoga sūtra’s van Patañjali behoren tot de oudste bronboeken en geven ons inzicht in wie wij in wezen zijn en hoe wij tot bevrijding en realisatie komen. Yoga en meditatie vormen hierin een geheel. 

Rāja yoga geeft een systematische aanpak om je spirituele potentie ten volle te leven. Het pad om authentiek, krachtig , creatief en vreugdevol in het leven te staan.

Terp van Hellouw | Waalbandijk 57, 4174 GP Hellouw